تحلیل بورس
تحلیل بورس ایران

طی روز گذشته هیأت وزیران مصوبه ای ابلاغ کرد تا برمبنای آن قیمت هر لیتر مازوت مصرفی کارخانجات این صنعت که به شبکه سراسری گاز اتصال ندارند، تا پایان شهریور ماه 93 و آن دسته از کارخانجات سیمانی که به دلیل کمبود گاز در زمستان سال جاری مجبور به استفاده از مازوت هستند، تا پایان سال 92 معادل قیمت گاز مصرفی تعیین شود.
در همین ارتباط مدیر عامل شرکت هدینگ سیمانی غدیر در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: مصوبه روز گذشته هیأت وزیران در حالی ابلاغ شد که متعادل شدن قیمت مازوت در مقایسه با گاز، موجب جلوگیری از افزایش هزینه های تولید کارخانجات گروه شده، اما تنها بحث موجود در این مصوبه در خصوص هزینه حمل از مبدأ است که بر عهده مصرف کنندگان می باشد.

علی محمد بُد افزود: این نکته از آنجا حائز اهمیت است که هزینه های حمل در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود 70 تا 80 درصد افزایش یافته و به ازای حمل هر تن مازوت از هزار تومان به 1500 تومان رشد کرده است.
وی ادامه داد: رشد هزینه های حمل سوخت مصرفی در حالی طی سال جاری محقق شده که قیمت هر کیلو سیمان فله حدود 80 تومان است که در مقایسه با نرخ سایر  کالاهای مصرفی در داخل نرخ ناچیزی محسوب می شود. آنچنان که قیمت کود گیاهی نیز از بهای هر کیلو سیمان بالاتر است.
این کارشناس پرسابقه صنعت سیمان ادامه داد: با توجه به شرایط حاکم بر صنعت و هزینه های تولید آن، به نظر می رسد راهکار اصلی برای فراهم کردن امکان بازسازی، نوسازی و نیز جذب سرمایه گذاری های جدید، متعادل سازی قیمت های فروش است. چراکه در حال حاضر مشکل اصلی صنعت قیمت های پایین محصولات تولیدی بوده و در همین راستا انجمن صنفی کارخانجات صنعت سیمان پیگیر موضوع است تا هرچه سریع تر شرایط در حد مطلوب فرا هم گردد. چراک ه با قیمت ها ی کنونی، صنعت سیمان امکان توسعه و نوسازی خطوط تولید خود را ندارد.

بُد با اشاره به اینکه ارزش جایگزینی یک کارخانه تولیدی به ظرفیت یک میلیون تن انواع محصولات سیمانی، 400 میلیارد تومان برآورد می شود، افزود: ایران در حال حاضر جایگاه اول صادرکنندگان و رتبه چهارم تولیدکنندگان محصولات سیمانی را به خود اختصاص داده و برای حفظ این جایگاه بایستی تصمیمات متناسبی با آن گرفته شود.

مدیر عامل هلدینگ سیمانی غدیر قیمت هر مترمکعب گاز مصرفی کارخانجات گروه را 80 تومان اعلام کرد و گفت: مهمترین نکته هزینه بالای حمل مازوت مصرفی آنها به محل کارخانجات تولیدی و تکاپوی مدیران این صنعت بر واقعی سازی قیمت ها است.

وی افزود: با توجه به شرایط فعلی حاکم بر روند عرضه و تقاضای محصولات و مطلوب بودن حجم صادرات، امکان رشد قیمت های فروش وجود دارد.

این کارشناس صنعت سیمان تصریح کرد: در آذر ماه سال جاری موجودی کلینکر کارخانجات سیمانی با وجود رشد میزان تولید، با کاهش مواجه شده و این بر وجود تقاضای مصرف برای انواع محصولات تولیدی صنعت و نیز امکان رشد قیمت های فروش تأکید دارد.
بُد در خاتمه سخنان خود پیرامون قیمت سهام شرکت های سیمانی در بورس یادآور شد: در شرایط فعلی ارزش جایگزینی شرکت های بورسی با ارزش بازاری آنها فاصله قابل توجهی دارد و لازمه کم شدن این فاصله افزایش قیمت ها است که این امر بایستی در سال جاری محقق گردد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: یک شنبه 15 دی 1392برچسب:سهام ,بورس,سیمان,تحلیل,
ارسال توسط هادی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 158
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 160
بازدید ماه : 711
بازدید کل : 11597
تعداد مطالب : 304
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1